Šneci s medvědím česnekem

Kolem medvědího česneku jsem chodila strašně dlouho a prostě mě nikdy nelákal. Teď o víkendu jsem ho vzala na milost a asi to bylo naposledy, protože žádné ohromení se teda vůbec nekonalo. Tady se snad ani nedá použít to oblíbené – nenadchne, neurazí. Mně ta zelená věc vyloženě nechutná.

Ale tak já jsem opravdu frfňa, takže věřím, že své fanoušky si najde a pokud jste jako já tak do toho prostě prskněte nějakou jinou bylinu nebo normální česnek.

Těsto:

  • 350g mouky Schar mix Bread
  • 100g polotučného tvarohu ve vaničce
  • 250ml mleka
  • 1/3 kostky droždí
  • lžička soli
  • 1 vejce
  • 1 žloutek
  • sezam
  • lžíčka cukru
  • vejce na potření

Droždí rozmíchejte se lžíčkou cukru s lžící mouky ve troše mléka a nechte vzejít kvásek.

Pak přidejte všechny ostatní suroviny kromě seznamu a vypracujte hladké těsto.

Přetáhněte potravinovou fólii a nechte zdvojnásobit objem.

Na náplň:

  • 250g povoleného másla
  • hrst nasekaného medvědího česneku
  • 150g strouhaného sýra
  • lžíčka soli

Máslo utřete se solí a vmíchejte česnek.

Těsto vyválejte na pomoučené ploše, potřete máslem a posypte sýrem. Stočte do rolády, potřete vajíčkem a posypte seznamem.

Rozkrájejte na cca 2 cm kolečka, položte na plech vyložený pečícím papírem, potřete vajíčkem i z vrchu a pečte na 220 stupňů v zapařené troubě.

Bezlepkový šneci