Banánový chlebíček

Myslím, že už je to třetí recept na banánový chlebík, co sem na web dávám. Původně jsem ho vůbec nechtěla zveřejňovat, protože tenhle druh hrníčkových receptů nemám ráda a vznikl úplně omylem, když jsem měla už rozmačkané banány a teprve potom jsem zjistila, že mi nefunguje váha. Proč nemám hrnkové recepty ráda? Protože jsou v bezlepku děsně zrádné, obzvlášť, když někdo neodolá a kreativně obměňuje ingredience.

Pokud se, ale budete striktně držet receptu, mělo by to klapnout. Těsto je dost řídké, v troubě jsem ho měla přikryté pod alobalem něco málo přes hodinu, ale výsledek je opravdu super. Přes noc jsem zapomněla přikrýt a chlebík je stále neskutečně vláčný a nadýchaný.

  • 1 hrnek mouky Schar mix Bread
  • 3/4 hrnku třtinového cukru
  • 1/2 hrnku černého kakaa
  • 1 větší lžička jedlé sody
  • 1 vajicko
  • 1 žloutek
  • 3 rozmačkané banany
  • 1/2 hrnku kefiru
  • 1/2 hrnku rozpuštěného másla

V míse mixérem prošlehejte vajíčka, cukr, máslo a kefír do pěny.

Přisypte kakao, mouku a sodu a vmíchejte pomačkaný banán. A hotovo 🙂

Vlijte do formy vyložené pečícím papírem a pečícím papírem a pečte na 180 stupňů přikryté alobalem cca 60 minut.

Bezlepkový banánový chlebíček