Dneska byla chuť na něco malinko jiného. Použila jsem už osvědčený recept na šneky, který jsem ještě trochu vytunila tanzhongem, který mi zbyl z rohlíků z předešlého dne. A aby bylo těsto ještě více máslovější, nakonec jsem tam zastrouhala a zaválela 200g másla navíc. Výsledek více než uspokojující, druhý den jsou snad ještě lepší než den první – měkké, vláčné.
- 1/2 kostky čerstvého droždí
- 150ml mléka
- 30ml rozpuštěného másla
- 100g zakysané smetany de Luxe Kunín
- 350g mouky Schaer Mix B
- 100g sladidla (cukr, třtinový cukr, kokosový mletý cukr, rýžový cukr)
- 60g tangzhongu
- 1 vajíčko
- 1 žloutek
- 200g nastrouhaného studeného másla – použijete později
Nejprve založte z 50ml mléka, lžíce sladidla a lžíce mouky kvásek.
Poté přidejte všechny další ingredience kromě strouhaného másla a vypracujte hladké těsto. Nenechávejte kynout a na pomoučené ploše propracujte a vyválejte obdélník, na který rovnoměrně rozprostřete studené strouhané máslo.
Těsto složte na třetinu – spodní část obdélníku nahoru a přesto vrchní část. Stejně pak ze stran. Překryjte igelitovým sáčkem a nechte cca 1,5 hodiny nakynout. Tímhle krokem těsto místy trochu nalístkuje.
Mezitím si připravte pudinkovou náplň:
- 350ml mléka
- 4 lžíce sladidla (cukr, sirup)
- balíček vanilkového pudinkového prášku
- sekaná čokoláda nebo čokoládové pecky
Z ingrediencí uvařte pudink obvyklým způsobem, přetáhněte povrch ještě teplého pudinku potravinovou folií a nechte vychladnout.
Po vykynutí propracujte těsto na pomoučené ploše a rozválejte do obdélníku cca 20×30 cm. a potřete pudinkovou náplní, kterou posypejte a čokoládou
Opět přeložte na třetiny. Spodní část nahoru, vrchní přes to. Rozkrájejte – já udělala 8 kousků a stočte, jako když ždímete utěrku.
Pod přikrytým igelitem nechte cca 20 minut odpočívat.
Na spodní rošt trouby dejte plech, na který vylijte vodu, rozpalte na 240 stupňů a nechte troubu zapařit.
Twitsty potřete vajíčkem, prvních 15 minut pečte s plechem dole, který poté vytáhněte a dopékejte do zlatavé barvy.