Dneska jsem u korpusu opět vsadila na jistotu a použila své oblíbené kefírové těsto. Je dobré a hlavně rychlé, vše smícháte v jedné míse a je hotovo. V lednici byly dva tvarohy, jahody, takže finální podoba byla jasná. Nemělo smysl zkoušet něco jiného.
korpus:
Plech 26x26cm
- 180g mouky Nutrifree Dolci
- 200g mletého kokosového cukru (můžete dát normální)
- 120ml kefíru
- 120ml slunečnicového oleje
- lžíčka jedlé sody
- 40g kakaa
- 1 vajíčko
- 30ml horké vody
V míse promíchejte mouku, cukr, jedlou sodu a kakao.
Do směsi zašlehejte kefír, olej a vajíčko a na konec všlehejte horkou vodu. Upozorňuji, že těsto je řídší. Vylejte do vymazané, vysypané formy a pečte na 180 stupňů, zhruba po 30 minutách přikryjte alobalem a poté zkoušejte střed špejlí.
Nechte zcela vychladnout.
Krém:
- 350ml mléka
- 1 balíček vanilkového pudinku
- sladidlo dle chuti a preferencí
- 2 tvarohy v kostce ( ne vaničce) – ideálně choceňské
V 50 ml mléka rozmíchejte vanilkový pudink. Zbytek mléka přiveďte k varu, za stálého míchaní přilejte připravený rozmíchaný pudinkový prášek a vařte do zhoustnutí.
Odstavte a ještě teplé přetáhněte potravinovou folií ať se nevytvoří škraloup.
Nechte zcela vychladnout.
Do mísy dejte oba tvarohy, přidejte studený pudink, doslaďte dle chuti a vymixujte hladký krém, který rovnoměrně rozetřete po korpusu.
Jahody s agarem:
- 0,5 kg jahod nakrájených na půlky
- balíček práškového agaru
- 350ml vody
- 100ml hroznového sirupu
Jahody narovnejte na tvaroh a dejte chladit do lednice.
Vodu se sirupem přiveďte k varu. Vmíchejte agarový prášek rozmíchaný ve třech lžicích vody a 2 minuty povařte.
Nechte vychladnout a přelijte vychlazeny korpus s krémem a jahodami. Agar ztuhne až když bude zcela studený.