Miluju rolády, jakékoliv. Mám ráda jednoduchost těsta, kdy zamažu většinou jen jednu mísu ( s krémy je to pak samozřejmě složitější) a v podstatě pokud budete důkladně šlehat, tak se na tomto receptu nedá nic zkazit. Náplní je nepřeberné množství, jako malá jsem měla nejraději jenom s marmeládou, dneska jsem se rozhodla pro malinový rozvar a pudinkovo-tvarohový krém, který mají u nás rádi všichni.
- 5 vajíček
- 5 lžic sypkého sladidla
- 5 lžic mouky Nutrifree per Dolce
- 1 lžíce kukuřičného nebo bramborového škrobu
- 3 lžíce oleje
Troubu předehřejeme na 180 stupňů a připravíme si plech, vyložený pečícím papírem.
Bílky s cukrem vyšleháme do tuhého sněhu (musí se tvořit pevné špičky), poté postupně zašleháme žloutky se lžící oleje a opatrně vmícháme mouku se škrobem.
Těsto vylejeme na plech a stěrkou rovnoměrně rozetřeme. Dáme péct cca 15 – 20 minut.
Upečený korpus na roládu sundáme ještě teplý z plechu a přeneseme vrchní stranou na utěrku poprášenou škrobem případně cukrem, stáhneme pečící papír, který se ke korpusu přichytil a ještě teplé rolujeme do rolády a necháme klidně 2 hodiny odpočívat.
Malinový rozvar:
- balíček mražených malin
- sladidlo dle chuti a praferencí
maliny svařte se sladidlem, a na nízkém stupni na sporáku zredukujte tekutinu tak na 1/3 a nechte vychladnout.
Pudinkový krém:
- 350ml mléka
- 100g másla
- 125 g tvarohu v alobalu
- sladidlo dle chuti
- 1 balíček vanilkového pudinku
- + 150g másla na zašlehání
V 50ml mléka rozmíchejte pudinkový prášek, vlijte do vařícího se zbytku mléka a za stálého míchání svařte hustý pudink a hned vmíchejte 100g másla. nejprve to bude vypadat všelijak, ale míchejte dokud se máslo s pudinkem uplně nespojí.
Přetáhněte potravinovou folii a nechte zcela vychladnout.
Do studeného pudinku všlehejte 150g povoleného másla a tvaroh a doslaďte dle chuti.
Piškotový plát potřete 2/3 krému, na to dejte malinový rozvar a roládu zatočte.
Nazdobte povrch a dejte chladit.