Zapečené tacos

Jsem si vědoma, že poslední dobou pěkně flákám zveřejňování slaných jídel, ale ono to má svoje opodstatnění. Vidím na statistikách, že jakmile dám něco sladkého, statistiky vyletí, u slaných věcí jste docela vlažní a takový zájem není, takže tím upřímně ani nechci moc ztrácet čas. Dnes ale udělám výjimku.

Placky:

  • 200g mouky Schar mix Bread
  • 100ml vody
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1/3lžíčky soli

Ze všech ingrediencí rukou vypracujte tužší těsto.

Rozdělte na několik menších dílků a každý na pomoučené ploše vyválejte do kruhu ( okraje seřízněte podle nějaké mističky, ať máte krásné tvary.

Na rozpálené pánvi krátce z obou stran opečte – opravdu jen krátce, aby jste je nepřesušili a tortily vám pak při přeložení nepraskaly. Taky pamatujte na to, že ještě jednou půjdou do trouby, takže pokud je nedoděláte úplně na 100% ještě k tomu bude příležitost. 

Masová směs:

  • 400g mletého hovězího masa
  • 1/2 cibule
  • 2 stroužky drceného česneku
  • plechovka fazolí
  • plechovka drcených rajčat
  • trocha bazalky

na oleji osmahněte cibulku a česnek, přidejte maso a nechte ho zatáhnout.

Osolte, opepřete, podlijte drcenými rajčaty a duste cca 1/2 hodiny a středním plameni. Přisypte fazole a ještě cca 10 minut duste odkryté, ať se odpaří zbytečná tekutina.

Připravte si kulatou formu a do kruhu skládejte placky, plněné masovou směsí. Posypte jarní cibulkou, do každého kousku vložte papriku, zasypte strouhaným čedarem a dejte zapéct do trouby.

Podávejte se zakysanou smetanou s česnekem.

Bezlepkové zapečené tacos