Piškotová roláda

Miluju rolády, jakékoliv. Mám ráda jednoduchost těsta, kdy zamažu většinou jen jednu mísu ( s krémy je to pak samozřejmě složitější) a v podstatě pokud budete důkladně šlehat, tak se na tomto receptu nedá nic zkazit. Náplní je nepřeberné množství, jako malá jsem měla nejraději jenom s marmeládou, dneska jsem se rozhodla pro malinový rozvar a pudinkovo-tvarohový krém, který mají u nás rádi všichni.

  • 5 vajíček
  • 5 lžic sypkého sladidla
  • 5 lžic mouky Nutrifree per Dolce
  • 1 lžíce kukuřičného nebo bramborového škrobu
  • 3 lžíce oleje

Troubu předehřejeme na 180 stupňů a připravíme si plech, vyložený pečícím papírem.

Bílky s cukrem vyšleháme do tuhého sněhu (musí se tvořit pevné špičky), poté postupně zašleháme žloutky se lžící oleje a opatrně vmícháme mouku se škrobem.

Těsto vylejeme na plech a stěrkou rovnoměrně rozetřeme. Dáme péct cca 15 – 20 minut.

Upečený korpus na roládu sundáme ještě teplý z plechu a přeneseme vrchní stranou na utěrku poprášenou škrobem případně cukrem, stáhneme pečící papír, který se ke korpusu přichytil a ještě teplé rolujeme do rolády a necháme klidně 2 hodiny odpočívat.

Malinový rozvar:

  • balíček mražených malin
  • sladidlo dle chuti a praferencí

maliny svařte se sladidlem, a na nízkém stupni na sporáku zredukujte tekutinu tak na 1/3 a nechte vychladnout.

Pudinkový krém:

  • 350ml mléka
  • 100g másla
  • 125 g tvarohu v alobalu
  • sladidlo dle chuti
  • 1 balíček vanilkového pudinku
  • + 150g másla na zašlehání

V 50ml mléka rozmíchejte pudinkový prášek, vlijte do vařícího se zbytku mléka a za stálého míchání svařte hustý pudink a hned vmíchejte 100g másla. nejprve to bude vypadat všelijak, ale míchejte dokud se máslo s pudinkem uplně nespojí.

Přetáhněte potravinovou folii a nechte zcela vychladnout.

Do studeného pudinku všlehejte 150g povoleného másla a tvaroh a doslaďte dle chuti.

Piškotový plát potřete 2/3 krému, na to dejte malinový rozvar a roládu zatočte.

Nazdobte povrch a dejte chladit.

Bezlepková piškotová roláda