Jednoduché, rychlé, dobré, nefotogenické – takhle nějak bych asi tenhle crumble shrnula. Potřebovala jsem rychle sdělat švestky, které jsem nakoupila a už si opět nepamatuju, za jakým účelem, ale crumble to fakt nebyl
Příště bych tedy rozdělila do menších zapékacích mističek, pralo se to ve mně hned ze začátku, ale zvítězila líná Petra, které se nechtělo udělat pár úkonů navíc a ty formičky najít ( za to zas může Petra bordelářka… já jen doufám, že to tu nečte nějaký psycholog nebo psychiatr ).
Každopádně vy si to udělejte jak uznáte za vhodné.
Forma, kterou jsem použila má průměr 24cm
- švestky, vypeckované a rozkrájené na čtvrtky
- Štáva z jednoho pomeranče
- trocha skořice
- 50g sladidla dle vaší preference
- lžíce škrobu
Šťávu promíchejte se skořicí a škrobem.
Švestky se sladidlem a přelijte šťávou.
Drobenka:
- 100g bezlepkových ovesných vloček
- 100g mouky Schar mix Bread
- 100g rozpuštěného másla
- 100g kokosového cukru ( může být i normální)
- 50g mandlové mouky
Vše promíchat a udělat ze všech ingrediencí drobenku.
1/3 drobenky rozložte po dnu formy, naneste švestkovou náplň a navrch zbytek drobenky.
Pečte cca 30 minut na 180stupňů.

Forma o průměru 24