Švestkový crumble

Jednoduché, rychlé, dobré, nefotogenické – takhle nějak bych asi tenhle crumble shrnula. Potřebovala jsem rychle sdělat švestky, které jsem nakoupila a už si opět nepamatuju, za jakým účelem, ale crumble to fakt nebyl😀

Příště bych tedy rozdělila do menších zapékacích mističek, pralo se to ve mně hned ze začátku, ale zvítězila líná Petra, které se nechtělo udělat pár úkonů navíc a ty formičky najít ( za to zas může Petra bordelářka… já jen doufám, že to tu nečte nějaký psycholog nebo psychiatr 😁).

Každopádně vy si to udělejte jak uznáte za vhodné.

Forma, kterou jsem použila má průměr 24cm

  • švestky, vypeckované a rozkrájené na čtvrtky
  • Štáva z jednoho pomeranče
  • trocha skořice
  • 50g sladidla dle vaší preference
  • lžíce škrobu

Šťávu promíchejte se skořicí a škrobem.

Švestky se sladidlem a přelijte šťávou.

Drobenka:

  • 100g bezlepkových ovesných vloček
  • 100g mouky Schar mix Bread
  • 100g rozpuštěného másla
  • 100g kokosového cukru ( může být i normální)
  • 50g mandlové mouky

Vše promíchat a udělat ze všech ingrediencí drobenku.

1/3 drobenky rozložte po dnu formy, naneste švestkovou náplň a navrch zbytek drobenky.

Pečte cca 30 minut na 180stupňů.

Bezlepkový crumble

Forma o průměru 24