Jednoduché, rychlé, dobré, nefotogenické – takhle nějak bych asi tenhle crumble shrnula. Potřebovala jsem rychle sdělat švestky, které jsem nakoupila a už si opět nepamatuju, za jakým účelem, ale crumble to fakt nebyl😀
Příště bych tedy rozdělila do menších zapékacích mističek, pralo se to ve mně hned ze začátku, ale zvítězila líná Petra, které se nechtělo udělat pár úkonů navíc a ty formičky najít ( za to zas může Petra bordelářka… já jen doufám, že to tu nečte nějaký psycholog nebo psychiatr 😁).
Každopádně vy si to udělejte jak uznáte za vhodné.
Forma, kterou jsem použila má průměr 24cm
- švestky, vypeckované a rozkrájené na čtvrtky
- Štáva z jednoho pomeranče
- trocha skořice
- 50g sladidla dle vaší preference
- lžíce škrobu
Šťávu promíchejte se skořicí a škrobem.
Švestky se sladidlem a přelijte šťávou.
Drobenka:
- 100g bezlepkových ovesných vloček
- 100g mouky Schar mix Bread
- 100g rozpuštěného másla
- 100g kokosového cukru ( může být i normální)
- 50g mandlové mouky
Vše promíchat a udělat ze všech ingrediencí drobenku.
1/3 drobenky rozložte po dnu formy, naneste švestkovou náplň a navrch zbytek drobenky.
Pečte cca 30 minut na 180stupňů.
Forma o průměru 24