Bábovka z vaječňáku a kokosového cukru

Ano, můžete použít normální cukr! Úmyslně tuto větu píšu hned na úvod, protože vsadím boty, že první zpráva, která by mi přistála, by se týkala právě cukru😁. Akorát pak bude bábovka jinak barevná.

Dneska vás asi potěším, protože to je jeden z těch receptů ”Naházej do jedný mísy a promixuj”, jen to chce fakt dobrý vaječňák a ne tu lihovou hrůzu z obchodu, která kolem vajíček možná jenom prošla.

Kokosový cukr je dobré pomlet, on se docela blbě rozpouští, pokud použijete klasický, klidně dejte cukr krupici, to problémy dělat nebude.

  • 4 vajíčka
  • 170g kokosového ( normálního cukru)
  • 1 prášek do pečiva
  • lžíčka jedlé sody
  • 250g másla
  • 250ml vaječného likéru
  • 250g mouky Nutri free per Dolce

Nejprve vyšlehejte máslo s cukrem do pěny, přidejte vajíčka a zašlehejte.

Přidejte mouku, kypřící prášek, sodu a vaječný likér a vymíchejte hladké těsto.

Nalijte do vymazané a vysypané formy a pečte na 160 stupňů.

Pro lepší a rychlejší pečení přikryjte alobalem.

Bezlepková bábovka s vaječným likérem