Dýňové kostky

Dýně kam se podíváš. Už jste ode mě měli letos chleba, roládu, tak asi dýňovou hitparádu zakončím asi tímhle receptem. Já sama jsem byla překvapena vláčností a nadýchaností, což se u bezlepku fakt cení. Ještě tedy uvidím, co to udělá přes noc, ale tak nějak tuším, že to bude v pohodě?

Co vůbec vy a dýně? Já ještě do nedávná myslela, že jsou dobré jen na vyřezávání na Halloween 😁

V receptu je 100g dýňového pyré. Já doporučuji připravit v troubě. Dýni Hokaido, nakrájejte na kostky (neloupat), pokapejte olejem, podlijte vodou a pečte do změknutí. Pak jen stačí projet tyčákem.

7 bulek:

  • 300g mouky Schar mix bread
  • 100g tučného jogurtu
  • 100g dýňového pyré
  • Lžička soli
  • 1/3 čerstvého droždí
  • lžička sladidla
  • dýňová semínka ( do těsta i na posyp)
  • 200ml vody

Nejprve ve troše vody rozmíchejte cukr a droždí, zasypte moukou a nechte vzejít kvásek.

Přidejte všechny ostatní ingredience a vypracujte hladké těsto, přikryjte potravinovou fólii a nechte zdvojnásobit objem.

Těsto rozdělte na 7 dílků a vytvarujte kostky, bulky, prostě cokoliv chcete. Dejte na plech a nechte cca 20 minut odpočívat pod utěrkou.

Troubu předehřejte na 215 stupňů. Je třeba péct s párou, takže kdo nemá v troubě pečení s ní, dá na spodní rošt plech s cca 0,5 litrem vody.

Bulky potřete vodou, posypte semínkem a dejte do trouby.

Pokud používáte plech s vodou, je třeba ho cca po 20 minutách !rychle! vytáhnout. Pak dopékejte do zlaté barvy.

Dýňové bezlepkové bulky