Halloweenské sušenky

Jsou dostatečně hnusný? Podle mladšího jo a jíst to teda rozhodně nebude😀. Ježiši a to mně teď připomnělo, že jsem mu zapomněla objednat kostým na Halloween do školy. No tak zelený Ninja v naší velikosti není, sušenky jsou hnusný, to bude den jak korálek.

Já strašně dlouho přemýšlela, jaké těsto zvolit. Nakonec tedy vyhrálo těsto na máslové sušenky, ale pravděpodobně by to šlo i s lineckým. Je to trochu drbačka. Dopředu doporučuju marmeládu zbavit semínek, protože ucpaný a následně prorvaný sáček s marmeládou, lepící se na všechny prsty není pro choleriky jako já úplně fajn situace. Čokoládu po zahřátí nechte rozhodně trochu zatuhnout… no nebudem si nic nalhávat , byly okamžiky, kdy jsem ten plech chtěla pustit z osmého patra dolu😀

Těsto pak dejte do lednice jen na CHVÍLI! Všichni si určitě všimli toho “na chvíli” a nikdo to tam nenechá dvě hodiny, jak já a nebude z toho mít tvrdou kouli. Určitě se v průběhu přípravy dostanete do situace, kdy mě budete proklínat a nemusíte mě nenávidět hned od začátku😁

  • 100g povoleného másla
  • 180g mouky Schar mix Bread
  • 60g sypkého sladidla
  • 1 žloutek
  • pár kapek vanilkového esence

Všechny ingredience spojte v hladké těsto. 

Dejte do lednice TROCHU vychladit a rozválejte na pomoučené pracovní desce na výšku cca 4mm. Doporučuji si těsto rozdělit a neválet najednou.

Z těsta vykrajujte sušenky a přeneste na plech.

do každé sušenky udělejte bříškem prstu prohlubeň na oči a špejlí dvě dírky na nos. Do toho cukrářským sáčkem opatrně naneste marmeládu a pečte do růžova.

Rozehřejte čokoládu a po vychladnutí sušenek dokreslete pusu.

Bezlepkové halloweenské sušenky