Na chviličku jsem opustila pralinkové řádění a vrhla se na tyhle řezy. Plán byl jasný, narvat někam ten stracciatella jogurt, který na mě zíral z lednice, při každém otevření a na který jsem neměla chuť a vůbec netuším, jak se do té lednice dostal.
Upozornění hned na začátek. Krém jsem vůbec nedoslazovala, takže ochutnat než to na ten korpus prsknete, protože jestli jste cukromilové, určitě se vám to bude zdát málo sladký.
Jinak to není těžký ani nějak extra náročný. Jen si dejte pozor při šlehání bílků ať jsou opravdu co nejpevnější a ano nemusíte použit kypřící prášek, protože právě díky pevnému sněhu bude korpus nadýchaný a nesedne (teda pokud nebudete v průběhu pečení otvírat troubu).
Pečeme na horní + spodní ohřev, žádný horkovzduch a očekávám otázky na výměnu mouky… takže můžete použít Schar mix Bread. Ono je tam relativně málou mouky, takže tady není ta výměna takový riziko, ale hlavně tam necpěte Jizerku.
Co se týká délky pečení. Já to strašně nerada uvádím. Peču nastřídačku v několika troubách a ty časy se hodně liší. Je mi úplně jasný, že když napíšu dvacet minut, tak budu mít zprávy typu “Proč to mám spáleny?” ale i “Mně se to nedopeklo.” Musíte jet podle zkušenosti s vaší troubou. Prvních 15 minut nedoporučuju otvírat, ale pak zkontrolujte špejlí.
plech 26×26 cm
- 2 vajíčka – bílky a žloutky zvlášť
- 60g sladidla v sypkého stavu ( klidně cukr)
- 20g kakaa
- 60g Nutrifree per Dolce
- 2 lžíce oleje
Bílky s cukrem ušlehejte do pevného sněhu. Chvíli to trvá, ale potrebujete docílit toho, aby byl ten sníh opravdu co nejpevnější. To znamená, že když vytáhnete metly, špičky sněhu se nesmí ohýbat.
Teď do sněhu zašlehejte postupně na nejnižší rychlost oba žloutky a olej a lehce vmíchejte prosáté kakao a mouku.
Vlijte do formy vyložené papírem a pečte na 180 stupňů.
Nechte zchladnou a připravte krém
- 400g jogurtu Stracciatella (Holandia)
- 300ml smetany ke šlehání 40%
- 1/2 balíčku ztužovače šlehačky
- 100g nastrouhané čokolády
- cukr dle chuti
Do mísy dejte jogurt, vlijte smetanu, případně doslaďte a šlehejte do co nejpevnější konzistence. Pokud máte pocit, že víc to už nejde, připravte ztužovač dle návodu na obalu, vmíchejte do krému, přidejte nastrouhanou čokoládu, vlijte na korpus a dejte alespoň na dvě hodiny do lednice.