už jste si určitě všimli, že v mých receptech nepoužívám klasický cukr. Ano, snažím se mu vyhýbat a volím z rozmanité nabídky přírodních sladitel. Tmavé tésto má tu výhodu, že se schová barva kokosového cukru a datlí, takže perník je na tento druh slazení přímo stvořený. Pokud chcete použít bílý cukr , tak vynechejte a nahraďte jedním hrnkem krupicového cukru. Tato verze je zároveň i bez mléka, takže mohou i lidé s alergií na laktózu a mléčnou bílkovinu.
- 3/4 hrnku kokosového mletého cukru
- 1/2 hrnku datlové pasty
- 2 hrnky mouky Schaer mix B
- 1 hrnek kaštanové mouky Adveni
- 1 a 1/2 balíčku kypřícího prášku do perníku
- 1 hrnek vody
- 1/2 hrnku oleje.
- 1 velká lžíce povidel
- 2 vajíčka
všechny suroviny smíchejte v míse v hladké těsto, vyli jte na plech vyložený pečícím papírem a pečte při 180 stupních a zkoušejte špejlí.
Po vychladnutí potřete marmeládou nebo povidly, přelijte čokoládovou polevou a posypte strouhaným kokosem nebo mletými ořechy