A opět čokoláda a opět vanilka a opět maliny. A bude hůř, sezona malin se nezadržitelně blíží, takže se máte na co těšit. Tentokrát neodolal ani náš největší frfňa a tartaletku snědl neuvěřitelnou rychlostí. Trochu jsem se obávala nových formiček, které jsem koupila na
http://www.monacoint.com/eshop/produkt/tartering80 , protože první pokus s nima se ne zcela vydařil, ale napodruhé to klaplo.
Nejprve připravíme čokoládovou smetanu:
- 100ml smetany na šlehání
- 50g čokolády
- lžíce kakaa
- 2 lžíce javorového sirupu (lžíce cukru) – závisí od sladkosti čokolády
Smetanu zahřejeme, rozmícháme v ní kakao, javorový sirup a rozpustíme v ní čokoládu. Necháme projít varem, aby omáčka lehce zhoustla a odložíme stranou. Občas promícháme.
Těsto použijeme klasické linecké:
- 170 g mouky schaer mix B
- 70 g hladké rýžové mouky
- 1 žloutek
- 60g javorového sirupu
- 120 g másla
- strouhaná citronová kůra z chemicky neošetřeného citronu
- 2 lžíce mandlové mouky
ze všech surovin vypracujeme hladké těsto. Je dobré uložit na pár hodin do lednice, ale já neměla čas, takže jsem rovnou přistoupila k tvarování a pečení. Použijeme formy podle návodu a pečeme do růžova na 180 stupňů.
Mezi tím připravíme pudinkový krém:
- 300ml mléka
- 3/4 pudinkového prášku
- sladidlo dle chuti
- 50g másla
Z mléka, pudinkového prášku, sladidla, uvaříme pudink a ještě do horkého zamícháme máslo, které se rozpustí a zabrání vytvoření škraloupu.
Upečené tartaletky naplníme nejdříve lžící čokoládové smetany, na kterou naneseme pudinkový krém, dozdobíme čerstvými malinami a můžeme posypat strouhanou čokoládou.