Máte rádi chřest? Já vůbec, ale občas ho tedy udělám, aby se neřeklo. V kombinaci s bramborem a další zeleninou a zálivkou, je i pro mě tak nějak akceptovatelný a dokážu ho sníst. Dětem jsem se to zatím ani nepokoušela podstrčit, stačí jen ten jejich vyděšený pohled.
- 5 větších brambor
- balení zeleného chřestu
- svazek ředviček
- jarní cibulka
- 2 vařená vajíčka
zálivka
- olivový ojel
- jablečný ocet
- dijonská hořčíce
- krémžská hoččice
- med
- sůl
- pepř
Brambory uvařte ve slupce, nechte vychladnout a oloupejte. Nakrájejte na větší kousky.
Chřest povařte v osolené vodě cca 5 minut, slejte vodu a propláchtěte ledovou vodou.
Nakrájejte na cca čtyřcentimetrové kousky
Ředkvičky a cibulku nakrájejte na kolečka a promíchejte s brambory a chřestem.
Na zálivku smíchejte všechny ingredience a důkladně promíchejte s připravenou směsí.
Nakonec přidejte vajíčka a můžete podávat