Máme tady první parné dny a s nimi logicky přichází chuť na nanuky a zmrzlinu. U nás frčí jahodový nanuk se smetanou, ale minule když jsem dělala citronovo – jahodový raw dort, syn prohlásil, že chutná úplně jak zmrzlina a to mě vedlo k tomu, abych to zkusila. Můžete podávat jen tak, nebo pro čokomily ještě po zmrznutí namočit v čokoládě
Na 6 nanuků
Citronová náplň:
- 60g kešu ořechů
- 100 ml čerstvě vymačkané citronové štávy
- 100ml agáve sirupu (použijte tekuté sladidlo)
- kůra z jednoho chemicky neošetřenoho citronu
- 4 lžíce kokosového oleje
všechno naházejte do food procesoru a vymixujte hladký krém bez hrudek.
Jahodová náplň:
- 3 větší jahod
- případně sladidlo
Jahody rozmixujte na pyré a kdo chce dosladí.
Formičky na nanuky plníme střídavě citronovou a jahodovou náplní a dáme ztuhnout do mrazničky.
jak jsem v úvodu psala, kdo chce, může ještě namočit v čokoládě.