Aneb mufinny po stopáté. Ale poslední dobou v horkém počasí obzlášť oblíbené. Jednak se dá využít naprosto veškeré ovoce, trouba jede jen chvíli a neohřívá vzduch v kuchyni, který už i tak je dost nesnesitelný. A v neposlední řadě je děti milují a dokážou je spráskat během několika málo minut.
- tři vajíčka
- 120 g sladidla
- 125g tuku Alsan
- 100g kokosového jogurtu
- 90g polohrubé rýžové mouky Adveni
- 110g mouky Schaer mix B
- kypřící prášek do pečiva bez lepku
- 30g slunečnicového oleje
- citronová kůra
- rybíz
Vajíčka, tuk, sladidlo, olej vyšlehejte do pěny, pomalu přimíchejte obě mouky s kypřícím práškem a nakonec vmíchejte kokosový jogurt.
Těsto rozdělte do muffinové formy vyložené papírovými košíčky, zasypte rybízem, který zlehka vmáčkněte dovnitř a pečte v troubě cca na 200 stupňů.