Trochu se nám ochladilo, ale ani to mě nezastaví před řáděním s borůvkami. Tentokrát z toho vznikly borůvkové nanuky z kokosové šlehačky, slazené javorovým sirupem a polité bílou veganskou čokoládou bez mléka. Pokud nemáte alergii na mléko, klidně použijte smetanu a klasickou bílou čokoládu.
- plechovka kokosového mléka uložená minimálně přes noc do lednice
- hrníček mražených borůvek
- javorový sirup
na polití:
- 2 lžíce kokosového oleje
- veganská čokoláda
- opečené sekané mandle
Z plechovky odeberte tuhou část, kterou tyčovým mixérem nebo ve foodproceseru rozmixujte na hladký krém a doslaďte dle vlastních preferencí.
Hmotou naplňte nanukové formy a dejte alespoň na 6 hodin do mrazáku.
Rozpusťte bílou čokoládu s kokosovým olejem a vmíchejte hrst sekaných pražených mandlí.
Přelijte nanuky a podávejte.