Rychlý a hlavně dobrý dezert z mascarpone a lesního ovoce se hodí vždy pokud nemáte moc času, ale chcete vykouzlit něco pro mlsné jazýčky. Já do něho zapracovala zbytek kefírové buchty, kterou už u nás nikdo nechce dojídat, ale klidně můžete použít rozdrobené bezlepkové piškoty nebo sušenky.
- 1 hrníček borůvek
- miska malin
- 500g mascarpone
- sladidlo
- ztužovač šlehačky
- sušenky nebo nadrobené zbytky buchty
Část malin a borůvek dejte stranou na zdobení a zbytek rozmixujte tyčovým mixérem do pyré a doslaďte podle toho, jak moc preferujete sladké.
Začněte šlehat mascarpone a postupně přiléveje pyré, ke konci zamixujte ztužovač šlehačky, protože tekutinou z ovoce může mascarpone lehce zřídnout, případně pokud nemáte ztužovač, lze zašlehat trochu vysokoprocentní šlehačky.
Na dno pohárů rozdrobte sušenky, na které nanesete vrstvu ovocného mascarpone, pak opět sušenky a další vrstva mascarpone.
Vrch ozdobte čerstvým ovocem a zbytky drobečků ze sušenek a dejte alespoň na dvě hodiny chladit do lednice.