Dezert pocházející z Anglie, který vznikl v průběhu druhé světové války. Není to žádná vyšší dívčí. Jedná se o poměrně jednoduchý postup, a náplň si můžete volit podle sezonního ovoce. Za mě je nejlepší se švestkami a malinami, ale i třešně, které jsem použila nyní mají v kombinaci s bílou čokoládou své kouzlo.
U receptu úmyslně neuvádím množství surovin, protože se vše odvíjí i od druhu másla jak jsem zjistila. Já hodně preferuji bio potraviny a máslo, které používám se dost liší konzistencí. Ale nebojte, v podstatě si ze surovin potřebujete vytvořit pouze žmolenku, která se používá na koláče. V tom tkví celé kouzlo tohoto dezertu.
- máslo
- polohrubá rýžová mouka Adveni
- mandlová mouka
- javorový sirup (cukr)
- Schaer Mix B
- třešně
- sekaná bílá čokoláda
- plátky mandlí
- kukuřičný škrob
Z másla, sladidla a všech tří druhů mouky vytvořte drobenku. Mouky si namíchávám tak, že rýžová mouka tvoří 50% a ostatní dvě po 25%.
Teď bude záležet na vás, jestli použijete jednu větší formu, nebo malé zapékací mističky.
Drobenku si rozdělte na polovinu. První polovinu nandejte do misek a trochu zatlačte.
Ovoce, v tomto případě třešně smíchejte s jednou lžičkou kukuřičného škrobu a naneste na drobenku.
Posypejte jemně nasekanou bílou čokoládou a naneste druhou polovinu drobenky. Tu ještě posypejte lehce plátky mandlí.
Pečeme cca na 180 stupňů dokud drobenka nezačne zlátnout.
Doporučují jíst ještě vlahé.