Česká klasika v bezlepkové podobě. Dlouho jsem vychytávala mouky abych dosáhla optimálního výsledku a opět nezklamala kombinace Schaeru Mix b a rýžové polohrubé Adveni v poměru 50:50. Vše ostatní mi prostě nějaký způsobem nechutnalo nebo mi vadila výsledná konzistence.
Je těžké psát přesné množství, vždy se totiž bude výsledné množství odvíjet od vlastností daných brambor, takže nedokážu říct, jestli budete muset použít přesně tolik mouky, kolik jsem použila já. Vždy dělám od oka, ale pro sepsání tohoto receptu jsem odvažovala.
- 800g strouhaných vařených brambor
- 2 vajíčka
- sůl
- 150g mouky Schaer mix B
- 150g Adveni rýžové mouky polohrubé
dále :
- uzené
- zelí
- osmažená cibulka
Brambory důkladně propracujte se solí, vajíčky a moukami. Vzniknout by mělo kompaktní těsto, které se nebude trhat a půjde lehce tvarovat.
Tvořte placičky, které naplníte uzeným masem a vytvarujte do kuliček.
Vaříme v osolené vodě podle velikosti knedlíků.
Podáváme se zelím a smaženou cibulkou.