Pamatuje si někdo z vás nanuky Winner. Byl to jeden z mála nanuků, který jsem měla opravdu ráda a samosebou jeden z nejdražších. Pamatuji si, jak jsme dostali s bráchou 100Kč abychom si koupili nanuky, které stály max 15 Kč a já si koupila právě Winner, brácha Magnum a ze stovky nezbylo nic.
Dneska, když jsem dělala jahodové nanuky pro děti, nevím jak, ale prostě jsem si na ten nanuk vzpomněla a okamžitě se vrhla do lednice prozkoumat zásoby, jestli by šlo něco podobného vytvořit. A výsledek je tu:
Je dobré koupit profesionální formy na nanuky. Dříve jsem dělala s Tescomou, ale toto by vytvořit nešlo.
Nejprve připravíme karamel:
- 5 lžíc kokosového cukru
- 90ml smetany (klasika nebo kokosová)
- 30g másla
Na rozehřáté pánvi rozpustíme cukr na karamel a přilijeme zahřátou smetanu, mícháme do úplného rozpuštění a přidáme máslo, které necháme v teplé směsi rozpustit. Promícháme a ještě chvíli zahříváme.
Necháme lehce vychladnout. Do formiček dáme na dno burské oříšky, zalijeme karamelem a začneme připravovat vanilkovou vrstvu:
- 180ml vysokoprocentní zakysané smetany
- 125 g choceňského jogurtu
- sladidlo dle chuti a preferencí (já dala javorový sirup)
- mletá vanilka na špičku lžičky
Úplně jednoduše promixujeme všechny ingredience tyčovým mixérem a vylijeme do formiček na karamelovou vrstvu.
Vložte do mrazáku a nechte alespoň pět hodin zamrazit.
Poté máčíme v rozpuštěné čokoládě a sypeme drcenými burskými ořechy.