Potřebujete rychhe a vytvořit efektní a dobrý dezert. Jeden můžete hned zkusit. Kombinace šlehačky, malin a kakaového korpusu je neodolatelná a potěší každý mlsný jazýček. Pokud chcete, můžete vyměnit část smetany za mascarpone a znásobit krémovou chuť a místo cukru použít cukr kokosový, který dodá lehce karamelový nádech.
na plech 26×26 cm
- 100g mouky Schaer mix B
- 75g rýžové mouky polohrubé Adveni
- 90g mletého kokosového cukru (cukru – pro sladkomily doporučuji dát trochu víc)
- lžíčka jedlé sody
- lžíčka prášku do pečiva
- 2 lžíce kakaa
- 1/4 hrníčku oleje
- 200ml kefíru
V míse smícháme sypké suroviny, přidáme všechny tekuté a důkladně promixujeme.
Vylijeme do vymazané a polohrubou mouko vysypané formy a pečeme cca 25 minut.
Po vychladnutí připravíme šlehačku
- 4 smetany ke šlehání 40%
- kokosový cukr dle chuti
- půl kila malin
- 4 lžíce kakaa
- strouhaná čokoláda
Nejprve připravíme kakaovou šlehačku. Ušlehejte 2 šlehačky s kokosovým cukrem a kakaem dopevna. Vzhledem k tomu, že se jedná o vysokoprocentí smetanu, není třeba přidávat ztužovač.
Naneste na korpus a poklaďte maliny vedle sebe.
Ušlehejte zbývající šlehačku, tuto vrstvu už jsem nesladila, pokud preferujete sladší chuť, určitě můžete dosladit.
Posypeme strouhanou čokoládou a dáme chladit.