Strašně ráda při pečení improvizuju a kolikrát vlastně ani nevím, co z toho vznikne. Stejně tak tomu bylo i u těchto pařížských kostek. Nejdřív jsem upekla klasickou kefírovku, ale tak nějak mně bylo jasné, že by děti prskaly, že je to moc suché. Takže jsem ji odložila stranou a prošmejdila lednici, čím bych ji mohla lehce oživit.
Plech 26×26 cm
- 200g mouky Schaer mix B
- 150g rýžové mouky polohrubé Adveni
- 180g mletého kokosového cukru (cukru – pro sladkomily doporučuji dát trochu víc)
- lžíce jedlé sody
- půl balíčku prášku do pečiva
- 3 lžíce kakaa
- půl hrníčku oleje
- 500ml kefíru
- 2 vajíčka
Postup je úplně stejný, jako u kefírové buchty z kokosového kefíru, akorát jsem přidala ještě dvě vajíčka.
V míse smíchejte nejprve všechny suché suroviny a následně přimíchejte olej, kefír a vejce.
Důkladně ještě jednou promíchejte a vylijte do vymazané a vysypané formy.
Pečeme na 180 stupňů. Po vychladnutí rozkrojíme.
Spodní vrstvu promažeme meruňkovým džemem a rozhodně nešetříme a na něho rozetřeme pařížský krém, je lepší ho připravit den předem, ale i půl dne stačí.
Pařížský krém:
- 360ml vysokoprocentní šlehačky
- 4 lžíce kakaa
- 200g čokolády
- 200g másla
Ve šlehačce rozmíchejte kakao, zahřejte a nechte v ní rozpustit pomalu čokoládu a máslo. Nechte zcela vychladnout a uložte minimálně na půl dne do lednice.
Poté vyšlehejte v hladký krém ( před šleháním doporučuji ochutnat a případně dosladit).
Polovinu krému naneste na korpus potřený marmeládou, přiklopte druhou polovinou a nechte chvilku ztuhnout. Ostrým nožem rozkrájejte na kostky, které pomažte dokola zbylým krémem a máčejte v bílé čokoládě nebo nechte jen tak a dozdobte ovocem.