Aneb jak zpracovat zbytky z dortů. Nečekejte žádný složitý recept. Nedám ani přesnou gramáž jednotlivých surovin, protože to je jen návod jak se zbavit odřezků, krému, polevy a všeho co zbylo v kuchyni po přípravě dortů. Ale samosebou můžete připravit i samostatně jen tak, dětem pro radost. Pokud chcete mít nějaké trošku pravidelné kuličky, doporučuji zakoupit kleště na tvarování třeba ZDE.
Va výrobu je potřeba
- rozdrobený bezlepkový dortový korpus
- pár lžic smetany
- čokoláda
- máslový krém
- marmeláda
Rozdrobený dortový korpus dejte do mísy. Pokud nemáte rozpuštěnou čokoládu, tak nalámejte pár kostiček do hrnce, rozpusťte a přidejte smetanu. Vymíchejte v hladké krém, odstavte ze sporáku a nechte zcela vychladnout.
Hmotu nalijte na rozdrobený korpus, přidejte trochu marmelády a máslového krému a propracujte tak, aby se jednotlivé suroviny spojily.
Uložte na hodinu do lednice, aby se dala hmota dobře tvarovat a ztuhla.
Vytvořte kuličky a do jejich středu zapíchněte špejle. Dejte opět do lednice, klidně i na dvě hodinky a máčejte v čokoládě a zdobte.