Dnes jsem měla chuť zkusit něco jiného. Chléb je inspirovaný italským chlebem ze Sicílie, zvaným scaccia ragusana, ale měla jsem strach, jak by bezlepkové těsto pracovalo v troubě a aby se moc nerozteklo, tak jsem si na pomoc vzala formu na toustový chléb. Plnit můžete vlastně čímkoliv. Chtěla jsem dát i trochu nějaké uzeniny, ale při samotné přípravě jsem na to úplně zapomněla.
- 200g mouky Schaer Mix B
- 120g polohrubé rýžové mouky Adveni
- balíček sušených kvasnic
- 30 ml oleje
- lžička soli
- 300ml vody
- vajíčko na potření
- rajčatové sugo (koupené nebo domácí) – kdo chce může použít i kečup
- 200 g strouhaného sýra (provolone, eidam)
- 50g strouhaného parmazánu
Mouky důkladně promíchejte se sušenými kvasnicemi, přidejte sůl, olivový olej a vodu a vypracujte hladké vláčné těsto, které odložte stranou a nechte ho zdvojnásobit objem.
Po vykynutí, vyválejte těsto na pomoučené ploše do většího obdélníku na jehož střed, po celé délce naneste část suga a posypte bohatě sýry.
Zleva i zprava přeložte těsto do středu a opět naneste sugo a sýr.a složte na polovinu.
Nyní těsto přeneste do formy na biskupský chlebíček a potřete rozšlehaným vajíčkem.
Pečeme na 210 stupňů do zezlátnutí a krájíme až chléb zcela vychladne.