Poslední dobou hodně ulítávám na asijských jídlech všeho druhu. Recept na kuřecí prsa v teryiaki omáčce jsem dávala nedávno, takže kdo zkoušel, nebude to pro vás novinkou, pouze v tomto případě zaměníte kuřecí prsa za pěkný vepřový bůček a necháte marinovat celou noc.
vepřový bůček v teryiaki omáčce
- půl hrnku sojové omáčky bez lepku
- 2 lžíce sezamového oleje
- 4 lžíce omáčky Sriracha
- pokrájená chilli paprička
- 2 prolisované stroužky česneku
- 3 cm nastrouhaného zázvoru
- půl hrníčku medu
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- sezam
- 1/4 hrníčku jablečného octa
- 1/2 kg vepřového bůčku nakrájeného na kostičky
Všechny ingredience (kromě sezamu) důkladně promícháme a naložíme do nich nakrájené maso, které necháme přes noc marinovat.
Druhý dne přemístíme i s omáčkou do zapékací mísy a pečeme cca 1 hodinu na 220 stupňů než se omáčka zredukuje a zhoustne.
Napařované knedlíčky:
- 200g mouky Schaer mix B
- 50g mouky Adveni rýžové polohrubé
- 2 lžíce sladidla
- půl balíčku sušeného droždí Noli
- vejce
- 200ml vody
Nejprve důkladně promícháme sypké suroviny, přidáme vajíčko a vodu a propracujeme v hladké těsto.
Odložíme na půl hodiny na teplé místo a necháme zdvojnásobit objem.
Rozdělíme na 6 kousků, propracujeme, vyválíme menší ovály a napařujeme v páře cca 15 minut.
ještě teplé placičky plníme masovou směsí a sypeme jarní cibulkou.