Dnes ráno jsem na facebook vkládala starší fotku s biskupským chlebíčkem bez lepku a mléka a vůbec jsem netušila, že tímto mám spočítané, co se dnes přesně bude péct. Ale aby to nebyla taková nuda a protože mladší syn nad sladkým poslední dobou dost ohrnuje nos, pokud se nejedná o suchou buchtu bez ničeho, rozhodla jsem se, použít máslo.
- 250 g rozpuštěného másla
- 300g mouky Schaer mix B
- 5 vajec
- 200g čehokoliv sladkého (cukr, kokosový cukr, třtinový cukr, rýžový…)
- šťáva z půlky citronu
- kůra z jednoho citronu
- kypřící prášek bez lepku
- (mandle, ořechy, kandované ovoce, rozinky) – já dávám pouze mandle a do jedné poloviny chlebíčku kandované ovoce
Vajíčka s cukrem vymixujte do světlé pěny, do které začněte za stálého mixování pomalu přilévat rozpuštěné máslo.
vmíchejte citronovou šťávu a kůru a pomalu zapracujte mouku s kypřícím práškem.
Úplně nakonec vmíchejte mandle, kandované ovoce, rozinky, prostě cokoliv co vám chutná a těsto vlijte do vymaštěné a vysypané formy na biskupský chlebíček.
Pečeme na 180 stupňů asi 40 minut, případně zkoušejte špejlí. Já po 30 minutách zakrývám a dopékám pod alobalem.
Po vytažení a vyklopení necháme zchladnout, polijeme čokoládou polevou a sypeme plátky mandlí.