Mezi svátky jsem sdílela recept na kynuté šneky s borůvkami a pudinkem. Recept měl neuvěřitelný úspěch jak u nás doma, tak vyvolal podle statistik stránek neobyčejný zájem i u vás. Dnes jsem dělala opět, ale tentokrát jsem malinko pozměnila ingredience. Nedokážu se rozhodnout, která verze je lepší a chutnější, za mě je chuť dokonalá v obou případech.
cca na 12 šneků:
- balíček sušeného droždí Noli
- 150ml mléka
- 30ml rozpuštěného másla
- 100g polotučného tvarohu ve vaničce
- 250g mouky Schaer Mix B
- 90g polohrubé mouky rýžové Adveni
- 100g sladidla (cukr, třtinový cukr, kokosový mletý cukr, rýžový cukr)
- kůra z jednoho chemicky neošetřeného citronu
- 1 vajíčko
- 1 žloutek
Veškeré sypké ingredience smíchejte v míse, přidejte vajíčko, citronovou kůru, žloutek, tvaroh a mléko a začněte ideálně mixérem s hnětacím hákem zapracovávat, jako poslední do mísy přidejte máslo a vypracujte hladké těsto, které v míse přetáhněte potravinovou folií a nechte zdvojnásobit objem.
Mezitím si připravte pudinkovou náplň:
- 350ml mléka
- 4 lžíce sladidla (cukr, sirup)
- balíček vanilkového pudinkového prášku
- maliny
- sekaná čokoláda nebo čokoládové pecky
Z ingrediencí uvařte pudink obvyklým způsobem, přetáhněte povrch ještě teplého pudinku potravinovou folií a nechte vychladnout.
Po vykynutí propracujte těsto na pomoučené ploše a rozválejte do obdélníku cca 20×30 cm. a potřete pudinkovou náplní, kterou posypejte malinami a čokoládou
stočte do rolády a rozkrájejte na šneky, které umístěte na plech s pečícím papírem a potřete rozšlehaným vajíčkem.
Na spodní rošt trouby dejte plech, na který vylijte vodu, rozpalte na 240 stupňů a nechte troubu zapařit.
Šneky nechte cca 15 minut odpočívat a poté je vložíme do vyhřáté, zapařené trouby.
Pečte do zezlátnutí.