Obměna banánové klasiky, která mě osobně přijde lepší. Nejsem zrovna milovníkem banánu, ale jinak má krtkův dort hodně ráda. Takže jsem se rozhodla banány nahradit jiným ovocem a po ruce jsem měla právě jahody a maliny. Škoda, že mě to nenapadlo v létě, protože by ovoce bylo 100% chuťově lepší, ale i tak to mé chuťové buňky uspokojilo.
Na formu o průměru 26cm
- 100ml slunečnicového oleje
- 50g kakaa
- 100ml vody
- 150 g mletého kokosového cukru (cukru)
- 100g mandlové mouky
- 150 mouky Schaer mix B
- 1/2 prášku do pečiva
- lžíčka jedlé sody
- 100g mandlového jogurtu
- 2 vajíčka
Olej, vodu a kakao dobře rozmíchejte, přiveďte k varu a nechte vyhladnout. Tekutina lehce zhoustne.
V míse smíchejte sypké suroviny, vajíčka a začněte zašlehávat čokoládovou směs. Jako poslední vmíchejte jogurt.
Těsto nalijte do vymazané a vysypané formy a pečte na 180 stupňů.
Po upečení nechte zcela vychladnout a poté korpus připravte na plnění – seřízněte vrch korpusu a vydlabejte prostor kam uložíte maliny a jahody.
Na krém:
- 3 plechovky kokosového mléka, které bylo minimálně přes noc uloženo v lednici – za mě nejlepší na šlehání TOTO
- sladidlo (já použila javorový sirup)
- 70g nastrouhané čokolády
Z plechovek vydlabejte jen tuhou část mléka, přidejte sladidlo a vyšlehejte do podoby šlehačky. Pokud použijete cukr, nebo jen opravdu trochu javorového sirupu, není třeba šlehačku nějak zpevňovat. Jinak doporučuji použít agar.
Do šlehačky jemně vmíchejte nastrouhanou čokoládu. a navrstvěte na korpus s jahodami a malinami.
Zbytek korpusu, který jste odřízli a vydlabali rozdrobte a naneste na kokosovou šlehačku.
Nechte chladit minimálně po dobu čtyř hodin – klidně i více.