Opět jsem chtěla vyzkoušet nějaké řezy, kde bych nepoužila žádnou bezlepkovou směs, psyllium, guar atd. a namíchala si doma pouze jednodruhovky. Minule dopadl dobře perník, takže jsem použila téměř identický recept pouze bez vynechání kakaa a koření a zaměnila pohankovou mouku za hladkou rýžovou.
V receptu je uvedený jogurt, ale můžete použit i rostlinný a veganskou čokoládu a máte dezert nejen bez lepku, ale také bez mléka.
Pekáček 26×26 cm
- 90g mandlové mouky
- 90g mouky z vlašských ořechů
- 50g g mouky z lískových ořechů
- 50g rýžové mouky hladké
- 90g kokosového mletého cukru (lze použít jakýkoliv jiný)
- 3 vajíčka
- 150g jogurtu
- čtvrt lžičky jedlé sody
- 3/4 balíčku bezlepkového prášku na pečení
- 100g rozpuštěné čokolády
- lžíce zakysané smetany (kokosové smetany pro bezmléčnou variantu)
Postup opět velice jednoduchý. V míse smíchejte důkladně všechny sypké suroviny.
Ve druhé míse vyšlehejte vajíčka do pěny, zašlehejte jogurt a vmíchejte sypkou směs.
Vlijte do vymazané a polohrubou mouku vysypané formy a pečeme na 180 stupňů, dokud povrch nezezlátne.
Po vychladnutí polijte rozpuštěnou čokoládou, do které jste vmíchali lžíci zakysané smetany a důkladně rozetřete.