Klasika, která na vánočním stole nesmí nikdy chybět. U nás hlavně cukroví, se kterým začínám i končím pečení, protože první várky zaručeně zmizí během několika málo dní ještě před Vánocemi. Pravdou je, že u mě nikdy nepatřilo k oblíbeným druhům, ale přijde mi, že patřím mezi výjimky. Tady na webu už několik receptů je, ale zkouším nové mouky, nové kombinace, různé druhy sladidel…
- 350g mouky Nutrifree Mix per Pasta Frolla
- 250g másla
- 2 žloutky
- 120 cukru (klasika, rýžový, třtinový moučka…)
- citronová kůra z půlky citronu
Ze všech surovin vypracujte hladké těsto, které uložte přes noc do lednice.
V den pečení nechte na lince trochu povolit, těsto rozdělte na několik dílů, vyválejte a vykrajujte požadované tvary, zbytky těsta vždy zapracujte do následující várky, kterou budete vyvalovat.
Pečeme na 180 stupňů do zezlátnutí.