Po dlouhé době jsem si koupila časopisy o vaření a hned na mě vykoukl recept od J. Maršálka, který mě opravdu hodně zaujal. Sice jsem se opět doslova nedržela postupu, bezlepkové kynuté těsto použila podle již vyzkoušeného receptu a broskve jsem použila kompotované – mimochodem v Bille jsem narazila na úžasný broskvový kompot z Řecka, kde je nálev z hroznové šťávy místo cukru. 
Nejprve připravte rozvařené broskve:
- 2 balení kompotovaných broskví TYTO i se šťávou
 - sladidlo dle chuti
 - 2 lžičky kukuřičného škrobu
 
Broskve i se šťávou přiveďte k varu a vařte do měkka. Rozmačkejte vidličkou, v troše vody rozmíchejte škrob, vlijte do rozmačkaných broskví a míchejte do zhoustnutí.
Nechte zcela vychladnout.
Těsto:
- 350g mouky Schar mix B
 - 100g tangzhongu
 - 50g sypkého sladidla
 - 1 vejce
 - 1 žloutek
 - 40g strouhaného změklého másla
 - 70ml vody + 50ml vody na kvásek
 - 80 ml plnotučného mléka
 - 1/3 kostky čerstvého droždí
 
Nejdříve připravte tangzhong. V malém hrnci smíchejte 40g rýžové hladké mouky a 120 ml vody. Začněte zahřívat a za stálého míchání uvařte hustší kaši.
Z 50 ml vody, rozdrobeného droždí, lžíce sladidla a dvou lžíc mouky nechte vzejít kvásek.
Přidejte do něho ostatní ingredience a vypracujte hladké těsto, které nechte přikryté zdvojnásobit objem.
Z nakynutého těsta vypracujte 7 kuliček. Z každé vyválejte tenkou placku cca 15x 30cm ( podsypávejte a těsto často obracejte). Potřete ji broskvovým rozvarem, srolujte opatrně do hada a stočte do šneka. 
Potřete rozšlehaným vajíčkem a povrch posypte borůvkami a nechte cca 15 minut odpočívat.
Troubu rozpalte na 220 stupňů a na spodní rošt dejte plech s vodou. 
Vložte koláče, cca za 15 minut vytáhněte plech s vodou a dopékejte koláče do zlatova.
