U nás v podstatě celoročně letí tartaletky s čokoládou, takže jsem se je pokusila nějakým způsobem zakomponovat mezi vánoční cukroví a myslím, že se to podařilo. Náš hlavní expert přes tartaletky byl přímo nadšen a likvidoval je poměrně rychle. Díky toho, že se jednáno bezlepkové těsto, trochu mi u toho tekly nervy, než se mi povedlo najít správný postup jak to vykrajovat, aniž by se každá druhá vykrojená sušenka rozpadla, ale za tu práci to fakt stálo.
- 270g mouky Nutrifree Mix per Pasta Frolla
- 80g mandlové mouky
- 250g másla
- 2 žloutky
- 120 cukru (klasika, rýžový, třtinový moučka…)
Ze všech surovin vypracujte hladké těsto, které uložte přes noc do lednice.
Vyberte si tvary, které budete vykrajovat. nejprve si vykrojte plný tvar a ten potřete vajíčkem a na něho dejte hned další vykrojený tvar s prázdným středem. Lehce přimáčkněte a ještě jednou celý vykrojený tvar projeďte vykrajovátkem, protože přimáčknutím se tvar lehce rozjede a zdeformuje a tímto to zarovnáte a vrátíte tvar původní.
Pečte na 180 stupňů do zezlátnutí.
Náplň:
- 120g smetany ke šlehání
- 120g čokolády
- ořechy na nazdobení
Smetanu zahřejte a vsypte do ní čokoládu. Míchejte do rozpuštění.
Vložte do zdobícího sáčku, odstřihněte lehce špičku, musí tam být pouze malý otvor a naneste doprostřed upečených vychladlých sušenek. Ozdobte ořechy a nechte zatuhnout.