Broskvové řezy

Ani si neumíte přestavit, jak se vždycky těším domů z dovolené na to, až budu moc zaplout do kuchyně. To mě fakt na těch dovolených chybí hodně. Takže ještě jsem neměla ani vybaleno a už mě kynulo těsto na bagety a v hlavě jsem skládala tohle… použila jsem broskve, protože jsem měla v mrazáku ještě zbytek broskvového pyré z pralinkového řádění, ale ono by se dalo použit vlastně cokoliv.

Je to poměrně jednoduché, ani mě nenapadá žádná zákeřnost, na které by se daly vylámat zuby nebo pocuchat nervy. Teda jako s troškou “šikovnosti” by se určitě něco našlo, ale tak budeme se tvářit, že všichni dodržujete postupy a rady, které vám dávám a nic se nikdy nestane 😁.

Určitě by přistálo pár otázek na pyré… je to povařené jakékoliv ovoce s trochou vody a cukru buď propasírované přes cedník nebo rozmixované tyčákem. Pasíruju to ovoce, které se nedá loupat, aby v něm nebyly slupky. No a pokud nemáte pyré nebo se vám s ním nechce crcat, tak použijte ovocný lehce naředěny džus.

A do těsta opravdu nepřijde žádný kapříci prášek.

Kakaový korpus:

  • 20g kakaa
  • 60g mouky Schar mix Bread
  • 60g sypkého sladidla (klidně cukr)
  • 2 lžíce oleje
  • 2 vejce – bílky a žloutky zvlášť

Bílky s cukrem ušlehejte do opravdu pevného sněhu (špičky musí držet rovně a nesmí se ohýbat). Na nízký stupeň zašlehejte postupně žloutky a olej a vmíchejte prosáte kakao a mouku.

Vlijte na plech vyložený pečícím papírem a pečte na 180 stupňů cca 15 minut – ale čas pouze orientační, řiďte se zkušeností s vaší troubou.

Krém:

  • 2 plnotucné zakysane smetany
  • 200ml 40% smetany na šlehání
  • sladidlo dle chuti

vše dejte do mísy a na vysoké otáčky vyšlehejte do pevnější konzistence a naneste rovnoměrně na schladlý korpus.

Broskvová vrstva:

  • 2 broskve nakrájené na plátky
  • 300ml broskvového pyré
  • 200ml vody
  • 1,5 balení vanilkového pudinkového prášku
  • sladidlo dle chuti a preferencí

Broskve rozprostřete na krém a dejte cca na hodinu do lednice.

Z pyré a ostatních ingrediencí uvařte hustý pudink, nechte jen lehce prochladnout a ještě teplé nalijte jako poslední vrstvu a dejte přes noc do lednice.

Bezlepkové ovocne řezy