Kynutý chlebík s pomerančem a čokoládou

Máme tu nový rok a já ještě jedu v kuchyni ve vánočním módu. Původně jsem to chtěla zaplést do vánočky, ale na poslední chvíli jsem si to rozmyslela a prskla to do formy na biskupský chlebíček. Jestli čekáte, že je to ten recept na noční kynutí, tak nene. Vrazila jsem tam moji oblíbenou nezdravou 40% šlehačku, která mi v lednici nikdy nechybí. Chyběl mi ale citron, takže jsem tam dala strouhanou pomerančovou kůru a doladila kandovaným pomerančem a čokoládou. Jako celek fakt dobrý. Pokud budete dávat do formy, klidně si můžete ve finále dovolit dát tam víc mléka, protože se vám nic nebude rozjíždět a výsledek bude ještě o fous nadýchanější.

  • 420g mouky Schar mix B
  • 100g sladidla v sypkém stavu ( klidně cukr)
  • 150 ml smetany ke šlehání Kunin 40%
  • 200ml mleka
  • kůra z jednoho pomerenče
  • hrst termostabilních čokoládových pecek
  • 100g kandované pomerančové kůry
  • 2 žloutky
  • 20g droždí

Ve troše mléka rozmíchejte droždí, trochu mouky a cukru a nechte vzejít kvásek.

Přidejte všechny ostatní suroviny, vypracujte hladké těsto a objem nechte v pokojové teplotě zdvojnásobit.

Teď buď umotejte do vánočky, nebo to dejte do formy na biskupák, nechte cca 20 minut nakynout, potřete vajíčkem, posypte třeba drcenýma mandlema a pečte na 210 stupňů.

Bezlepkový sladký chlebíček