Chtěla jsem tomu dát název “mokrá buchta”, ale určitě by se našel někdo, kdo by mě náležitě poučil, takže Šalamounovy řezy 😀… je to tedy alkohol free verze, ja bych to nejraději utopila v rumu, ale s tím bych doma úplně asi neuspěla, bez alkoholu ale měla k mému překvapení opravdu úspěch, který jsem ani já sama nečekala.
Dopředu varuju, že těsto je hodně tekuté, ale nebojte, upeče se to, i když tomu ze začátku bude těžké uvěřit. Takže žádná panika, žádné přisypávání mouky. Potřebujeme totiž nadýchaný korpus, který bude schopen pojmout tekutinu, kterou na něho po upečení vylejete.
Plech cca 30×30 cm
- 250ml vody
- 3 lžíce kakaa
- 1 máslo
- 350g sypkého sladidla (může být cukr)
- 3 vejce
- prášek do peciva
- 330g mouky Schar mix bread
Vodu, kakao, máslo a cukr zahřejte do doby, kdy se máslo rozpustí, ale pozor, aby směs neprošla varem.
Odlejte jeden hrníček, do kterého pokud chcete můžete přidat rum.
Směs nechte zchladnout a postupně do ní vmíchejte mouku, prášek do pečiva a vajíčka.
Vlijte na pečicím papírem vyložený plech a pečte na 180 stupňů cca 30 minut.
Na ještě teplý korpus nalejte odebranou směs a posypejte ořechy nebo kokosem.