Bezlepková bezmléčná roláda

Piškotové těsto:

  • 6 vajíček
  • 6 lžic cukru
  • 5 lžic mouky schaer mix B
  • 1 lžíce kukuřičného nebo bramborového škrobu
  • Lžíce oleje

Náplň:

  • bezmléčný tuk (Alsan, Cocovit, Rama z kokosového oleje)
  • čokoládový pudink
  • sladidlo (cukr, med, sirup)
  • 2 lžíce kakaa
  • 350ml vody

 

 

  1. Troubu předehřejeme na 180 stupňů a připravíme si plech, vyložený pečícím papírem.
  2. Bílky s cukrem vyšleháme do tuhého sněhu (musí se tvořit pevné špičky), poté postupně zašleháme žloutky se lžící oleje a opatrně vmícháme mouku se škrobem.
  3. Těsto vylejeme na plech a stěrkou rovnoměrně rozetřeme. Dáme péct cca 15 minut. Zkoušíme špejlí, zda je těsto upečené, případně dobu prodloužíme podle trouby.
  4. Než se těsto upeče, Připravíme si pudink. Pro bezmléčnou variantu použijeme vodu. V 50 ml vody rozmícháme čokoládový pudink a dosladíme. 300 ml vody zahřejeme, přimícháme připravenou pudinkovou směs a zahříváme do zhoustnutí a necháme zcela vychladnout.
  5. Upečený korpus na roládu sundáme ještě teplý z plechu a přeneseme vrchní stranou na utěrku poprášenou škrobem případně cukrem, stáhneme pečící papír, který se ke korpusu přichytil a ještě teplé rolujeme do rolády a necháme klidně 2 hodiny odpočívat.
  6. Do mísy připravíme tuk, vychladlý pudinkový základ, sladidlo a krátce prošleháme (pozor abychom hmotu moc nezahřáli, všechny tuky na rostlinné bázi mají tendenci rychlého roztápění.
  7. Krém naneseme na roztočenou roládu a opět zatočíme, zbytkem můžeme potřít vrch, polít čokoládou, nazdobit, fantazii se meze nekladou.