Jak už jsem psala, raw dorty jsou u nás v oblibě a ač už není sezona malin, výhodou tohoto dortu je, že můžete klidně použít na přeliv i maliny mražené. Pojďte vyzkoušet lahodnou kombinaci, kterou je čokoláda s tímto letním šťavnatým ovocem a určitě vás nezklame.
recept na formu o průměru 20cm:
Krusta:
100g loupaných mandlí
1 lžíce kakaa
5 datlí čerstvých nebo namočených ve vodě
2 lžíce vody
Všechny výše uvedené ingredience dejte do robota a rozmixujte v kompaktní lepivou hmotu, kterou natlačíte na dno dortové formy, ideálně přetažené potravinovou folií
Krém:
200g kešu ořechů
půl hrnku kakaa
med (agáve, kokosový cukr, datlový sirup) podle chuti – doporučuji začít půl hrnkem a ochutnávat
půl hrnku vody
všechny suroviny vložíme do mixéru a rozmixujeme v hladký krém, do kterého nakonec zamixujeme :
- 6 lžic kakaového másla
- 6 lžic kokosového oleje (bez vůně)
případně můžeme použít 12 lžic jen jedné suroviny. Pokud dáte jen kokosový olej, bude se dort v teple rychleji roztékat. Pokud použijete jen kakaové máslo, bude dort naopak tužší.
Vylijeme na připravenou krustu do dortové formy a necháme chladit ideálně do druhého dne. Pak jen promixujeme maliny, kterými dort přelijeme a můžeme ozdobit bílou čokoládou.