Míša řezy, moučník, který zná snad každý a v oblibě ho mají hlavně děti. Já ho upravila do bezlepkové a navíc bezmléčné varianty a jako bonus i bez cukru. Krém vychází z mých oblíbených raw dezertů a kdo ho jedl zatím nikdy neuhodl, z čeho se vlastně skládá.
recept na formu 26×26 cm:
korpus:
- 3 vajíčka
- 3 lžíce kokosového cukru
- 3 lžíce mouky Schaer Mix B
- 1 lžíce kakaa
- prášek do pečiva
- 1 lžíce kokosového oleje
Ušleháme si sníh s bílků. Žloutky ušlekáme s kokosovým cukrem a olejem a lehce vmícháme prosátou mouku s kakaem a kypřícím práškem. Nakonec do těsta zapracujeme zlehka sníh. Vylejeme do vymazané a polohrubou rýžovou moukou vysypané formy a pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 25 minut (v průběhu pečení zkoušejte špejlí)
Krém:
- 2 vaničky malin
- 200g kešu ořechů
- 1/2 hrnku medu (agáve, rýžového sirupu, javorového sirupu)
- půl hrníčku vody
všechny ingredience vložíme do výkonného mixéru a rozmixujeme na hladký krém. Pokud mixér neutáhne, přilijte ještě trochu vody, ale ne moc. Když je vše hladké, přidejte :
- 6 lžic kokosového oleje
- 6 lžic kakaového másla
opět vše důkladně promixujte, vylijte na vychladlý korpus a vložte do lednice. Po částečném zatuhnutí polijte čokoládou, kterou smícháte s jednou lžící kokosové smetany, aby se lépe krájela a nelámala.