Základ tohoto výborného sendviče tvoří toustový chléb, zpravidla opečený, prokládaný plátky grilovaného kuřecího masa, slaninou a zeleninou. Sehnat opravdu dobrý bezlepkový toustový chléb se mi zatím nepovedlo, takže zatím zůstávám u domácího, který je mimochodem výborný a není vůbec složitý a bude vám kynout přímo ve formě na biskupský chlebíček, takže žádný manipulace s nakynutým těstem.
na jednu větší formu biskupského chlebíčku potřebujete:
- 300g mouky Schaer Mix B
- 200g polohrubé rýžové mouky Adveni
- balíček sušených kvasnic
- 6g bezlepkového prášku do pečiva
- 30g oleje nebo másla
- lžička soli
- 350 ml vody (mléka)
pokud nemáte alergii na mléčné výrobky, doporučuji použít mléko a máslo, chléb bude jemnější, ale nebojte ani bez mléka nebudete o chuť dobrého toustového chleba ošizeni.
Všechno úplně jednoduše smíchejte v míse mixerem s hnětacím hákem a přeneste do pečícím papírem vyložené formy na biskupský chlebíček. Nechte cca 1 – 1,5 hodiny kynout a pečte v troubě rozehřáté na 180 stupňů, dokud nezačne povrch chleba zlátnout.
Po vytažení nechte zcela zchladnout a teprve pak krájejte.
na přípravu sendviče budete potřebovat:
- na plátky nakrájený toustový opečený chleba, přeříznutý na trojúhelníky
- grilovana (opečená) kuřecí prsa
- opečená anglická slanina
- volské oko
- hlávkový salát
- rajče
- majonéza
- kečup
a zbývá jen sestavit mozaiku. na první trojúhelník naneste kečup, dejte kuřecí prsa a rajče a dejte další chleba, vrch potřete majonézou, dejte salát, vajíčko, slaninu a opět kečupem namazaný toustový chléb. Aby sendvič držel při sobě, spíchněte špejlí.