přiznávám se, že jsem bagety pekla jen občas, protože děti raději rohlíky, ale asi bylo načase to změnit. Občas jsem dělala lepkové bagety s kynutím v lednici s minimem droždí. Nicméně já mám bagety ráda, takže bylo načase s tím něco udělat. Pořídila jsem speciální formu na bagety od firmy Emile Henry a jsem z ní opravdu nadšená. Bagety byly úžasné křupavé a vláčné
Na tři bagety:
- 300g mouky Schaer B Mix
- 100g modré universální směsi Adveni
- 250ml vody
- 30 ml oleje
- lžíčka soli
- 3 lžíce rozmixovaného lněného zlatého semínka spařeného 50 ml horké vody
- hrst slunečnicových semínek
- balíček kvasnic
- 1/2 balíčku prášku do pečiva
Troubu předehřejte i s formou na bagety na 250 stupňů.
Smícháme všechny sypké suroviny, lněné semínko a mixérem zapracujeme vodu. Začněte 200ml a postupně přidávejte. Nechte hodinu kynout na teplém místě a potom zapracujte olej. Vytvarujte 3 bagety a nechte na plechu asi 12 minut kynout. Potřete vodou a posypte semínky dle vlastní chuti.
Po odpočinutí, otevřete troubu, víko od formy dejte stranou a na spodní část přeneste bagety. Přiklopte a pečte zhruba 30 minut, na závěr sundejte vrchní část a ještě chvíli dopékejte.