Vegan pařížské tyčinky

krasojízda s aquafabou pokračuje. Vůbec nehodlám blog směřovat na pouze veganské recepty, ale hodně lidí má k celiakii ještě přidružené alergie na mléko a vajíčka, takže určitě tento recept uvítá. Přiznávám se, že mě práce s aquabelou hodně baví a opravdu se z ní dá vytvořit hodně věcí, o které byli alergici na vajíčko ochuzeni.

oříškové korpusy:

  • šest lžic aquafaby ( domácí je lepší, nemusíte přebíjet chuť soli a není tak výrazná vůně cizrny
  • 150g rýžového cukru (klasického cukru)
  • 200g mletých vlašských ořechů
  • 2 lžíčky mouky Schaer mix B

aqafabu vyšlehejte s cukrem do hustého sněhu a zlehka vmíchejte ořechy. Nejprve tak 150g. Vzniklá hmota musí být pevná, ale zároveň musí jít lehce stříkat přes zdobící sáček. Pokud máte pocit, že ještě dost teče, přidávejte postupně ořechy do požadované konzistence.

Nastříkejte na plech tyčky a pečte v troubě vyhřáté na 140 stupňů asi 30 minut. Kontrulujte , zda nehnědnou. Z trouby vytahujeme měkké, po vychladnutí ztvrdnou.

krém:

  • 6 lžic aqafaby
  • 50g rozpuštěné čokolády
  • sladidlo (já dala kokosový cukr)

aquafabu ušleháme do tuhého sněhu, kokosový cukr zamícháme do čokolády a vlijeme pomalu za stálého míchání do sněhu. Krém se nám začne jakoby trošku srážet, ale nebojte se. Lehce promíchávejte, než se čokoláda s pěnou spojí, přeneste do cukrářského sáčku a nastříkejte na vychladlé korpusy.

Teď už zbývá jen vychladit a máčet v čokoládě.

veganské pařížské tyčinky aquafaba