Stejně tak jak mám ráda kombinaci malin a čokolády, tak u nás hodně letí čokoláda a tvaroh. Tentokrát v podobě nadýchaných muffinů (teda pokud do nich nezapomenete dát mouku, jako já v prvním kole, kdy celý plech skončil v koši, ale tak stane se). Základem je dobrá kvalitní čokoláda, kterou použijeme do těsta jak v rozpuštěném stavu, tak můžete přiházet i do těstem naplněných muffinů.
Na 12 kusů:
- 2 vejce (bílky a žloutky zvlášť)
- 50g změklého másla
- 50 g rozpuštěné kvalitní čokolády
- 80g cukru (já použila 60g kokosového mletého do žloutků a 20 rýžového do bílků)
- 60g mouky Schaer mix B
- 20g mouky rýžové polohrubé Adveni
- lžíčka kypřícího prášku
- lžíče kakaa
- žloutky vyšleháme s 60 g cukru a máslem v hladkou hmotu, do které přilíváme za stálého šlehání rozpuštěnou, zchladlou čokoládu.
- přimíchám mouky, kakao a prášek do pečiva.
- ve druhé míse vyšleháme se 20g cukru bílky co pevného sněhu, ze kterého se nám tvoří nehybné špičky.
- k čokoládovému těstu přimícháme zlehka bílky a naplníme formu na muffiny.
- kdo chce můžu do každého muffinků přihodit pár kostiček čokolády.
- pečeme při teplotě 220 stupňů po dobu cca 20 minut, poté zeslabíme na 180 a dopékáme.
Na krém budeme potřebovat:
- kostku choceňského tvarohu
- 150g máslo
- sladidlo dle výběru
všechny suproviny mixérem vymixujeme v hladký krém, který cukrářským sáčkem nanášíme na muffiny.