Úplně jednoduchý způsob, jak se vyhnout děrování rohlíku a následnému cpaní párku do něho. Na rohlíky jsem použila úplně stejný recept jako na housky, které najdete tady na webu. Párky přepůlila a do části ještě přidala pro nás dospěláky zelí. Spokojeni jsme byli všichni.
na sedm rohlíčků:
- 150g mouky Schaer mix B
- 100g polohrubé rýžové mouky Adveni
- lžička soli
- 20g oleje
- 200g vody
- balíček sušeného droždí Noli
- vrchovatá lžíčka prášku do pečiva
- 4 slabé párky
- zelí
- mák
Smícháme všechny suché suroviny, přilejeme vodu a vše důkladně prohněteme. Necháme stát na teplém místě přetažené potravinovou folií dokud se těsto 2x nezvětší a následně přidáme olej, který důkladně zapracujeme do těsta.
Troubu předehřejeme na 250 stupňů. Pokud nemáme troubu s párou, dáme na spodní rošt plech a nalejeme litr vody.
Těsto rozdělíme na šest malých bochánků, které vyválíme do tvaru trojúhelníku, naneseme zelí, párek a zavineme.
Potřeme vodou, posypeme mákem a asi 15 minut necháme odpočívat na plechu. Poté vložíme do trouby (pozor na páru, která z trouby vyletí). Pečeme cca 30 minut, poté vyndáme plech s vodou a dopékáme do zlatavé barvy.