Opět zakoketování si s raw dezerty. I když možná skalní vitarián by s tím měl problém, protože je do krému přidán povařený agar, kdo chce může použít irský mech, ale s tím zatím zkušenost nemám, leží mi nepovšimnut ve skříni a čeká, až na něho přijde vhodná chvíle. Kdo chce může přidat rumové aroma, ale já kvůli dětem nedávala
Na čtyři pohárky
spodní krusta:
- 50g loupaných mandlí
- 3 datle
- 2 lžíce silné kávy
všechno dáme do foodprocesoru a rozmixujeme v kompaktní hmotu, kterou natlačíme na dno pohárků
kávová vrstva:
- 100g kešu ořechů
- 50ml mandlového mléka
- 4 lžíce javorového sirupu
- 4 lžíce silné kávy
- 2 lžíce kokosového oleje
- 2 lžíce kakaa
- 2 lžíce povařeného agaru od firmy Sanfood
kešu, mléko, sirup vložíme do food procesoru (já Vitamix) a rozmixujeme ve zcela hladký krém, do kterého následně přimixujeme kakao a kokosový olej. Když krém spojí, přidáme 2 lžíce vody s agarem, promixujeme a naneseme na do pohárku na mandlovou hmotu. Přemístíme minimálně na dvě hodiny do lednice
světlá vrstva:
- 50g kokosového másla
- 4 lžíce agáve sirupu
- 80ml mandlového mléka
- 100g kešu ořechů
- 2 lžíce kokosového oleje
- 3 lžíce povařeného agaru
kokosové máslo, agáve, mléko a kešu ořechy opět umixujeme v hladký krém, do kterého přimixujeme kokosový olej a na závěr agar. Hmota je řídší než tmavá vrstva, ale nevadí. v lednici zatuhne. Naneseme na tmavou vrstvu a opět minimálně dvě hodiny chladíme. Do této vrstvy můžete dát pár kapek rumové esence.
Na závěr posypeme kakaem a dozdobíme.
Doporučuju každou vrstvu před nanesením do pohárku ochutnat, aby vyhovovala sladkost. Začněte spíš s menším množstvím, dosladit můžete vždycky.