Tentokrát nebylo úmyslem vytvořit vegan verzi, ale v lednici jsem prostě přehlídla vajíčka. Moc jsem si od toho neslibovala, ale jak bývá zvykem, jakmile si myslím, že výsledek bude zklamáním, opak je pravdou. Je k mému překvapení měkký, vláčný. Pravděpodobně k tomu přispěla kokosová šlehačka, kterou jsem v zoufalství do těsta na poslední chvíli přilila, protože jsem chtěla zabránit, aby skončil v koši.
na plech 26x26cm
- 1 hrnek mouky Schaer mix B
- půl hrnku rýžové mouky polohrubé Adveni
- 3/4 hrnku mletého máku
- 1 hrnek rýžového cukru nebo jiného sladidla
- 1/3 hrnku oleje
- pět lžíc kokosové šlehačky z plechovky
- hrnek vody
- bezlepkový prášek do pečiva
Postup je jednoduchý. V míse smíchejte všechny suché suroviny a následně přilévejte olej, smetanu a vodu. Vodou přidávejte postupně, ať není výsledné těsto moc řídké.
Vlijte do vymazané, polohrubou moukou vysypané formy a pečte na 180 stupňů cca 30 minut, dokud nezačne vrch lehce hnědnout.
Nechte zchladnout a polijte citronovou polevou, čokoládou, nebo jenom pocukrujte.