Opět jeden recept, který vychází z mých oblíbených raw dobrot, ale raw vlastně není, protože jsem použila máslo z pražených ořechů a tím pádem dezert o nálepku raw přišel. Ale vůbec mi to nevadí a pokud je někdo zapřísáhlý vitarián, tak prostě použijte arašídové máslo z nepražených burských oříšku. Recept jsem našla u mé oblíbené raw foodblogerky
http://sweetlyraw.com/ a trochu upravila.
- 250g másla z pražených arašídů od firmy
https://www.butterland.cz/ - 6 čerstvých datlí bez pecky
- dvě lžíce javorového sirupu
- tři lžíce teplé vody
- dvě lžíce kokosového oleje
- půl lžičky mleté vanilky
- 3 lžíce mandlové mouky
- špetka soli
- hrst drcených arašídů
https://www.butterland.cz/ - čokoládová poleva
Máslo, datle, javorový sirup, olej, vanilku, vodu a sůl dejte do foodprocesoru a rozmixujte na hladkou pastu.
Přendejte do misky a zamíchejte mandlovou mouku a drcené burské oříšky (trochu nechte na ozdobu), vytvarujte kuličky, vložte do lednice cca na dvě hodiny, poté máčejte v čokoládě a dozdobte ořechy.