Opět odpalované těsto, plněné vanilkovým bezmléčným krémem s přidáním limetkové šťávy. V podstatě můžete plnit čímkoliv, na co máte chuť. Těsto je díky své neutrální chuti vhodné k různým kombinacím na sladko i slano. Pokud nemáte alergii na mléko, můžete použít místo rostlinného tuku do krému klasické máslo.
porce cca na 20 věnečků
Odpalované těsto:
- 150ml vody
- 50ml oleje
- 100g mouky Schaer mix B
- špetka soli
- 2 vejce
Vodu s olejem a solí přivedem k varu a vmícháme mouku. Vznikne nevzhledná hustá koule, kterou prohřejeme a stáhneme ze sporáku a necháme schladnout. Do hmoty zašleháme dvě vajíčka, já už jsem vzdala nějaké jemné zašlehávání, ale beru na to rovnou tyčový mixér, jde to skvěle a vytvoří to těsto absolutně bez hrudek a za chviličku.
Na plech stříkáme cukrářským sáčkem věnečky ve dvou „patrech“. Dáme do trouby předehřáté na 170 stupňů a pečeme dozlatova. Ještě teplé věnečky prořízneme.
krém:
- 300ml rostlinného mléka (ideálně domácí kokosové
- 250g rostlinného másla (Alsan, cocovit, Hera)
- 1 vanilkový pudink
- sladidlo dle chuti
- šťáva z jedné limety
- strouhaná kůra z limety
rozmíchejte pudink v 50ml mléka, zbytek svařte a přimíchejte vanilkovou směs. Vařte do zhoustnutí a ihned přetáhněte potravinovou folií aby se nevytvořil škraloup. Po úplném vychladnutí zašlehejte do rostlinného másla a všlehejte limetovou šťávu se strouhanou kůrou.
krémem naplňte věnečky.