Původně jsem chtěla péct úplně něco jiného, ale tak nějak z toho vzniklo toto. Musela jsem hodně improvizovat, protože hromadu věcí, jak je u mě zvykem, jsem neměla, ač jsem si myslela, že ano. Do krému jsem použila máslo z lískových ořechů od firmy www.butterland.cz .
- 150g mouky Schaer mix b
- 50g mletých mandlí
- 50g rýžové polohrubé mouky Adveni
- 100g mletého kokosového cukru
- 125 g kokosového jogurtu
- lžíčka jedlé sody
- 2 lžíčky kypřícího prášku
- lžíčka jablečného octa
- 100ml vody (rostlinného mléka)
vše vymíchejte v hladké těsto a naneste na pečícím papírem vyložený plech. Těsto je cca na 6 kousků. Snažte se vytvořit na plechu z těsta čtverec.
Pečte cca 20 minut na 180 stupňů, zkoušejte špeljí.
Nechte zcela vychladnout a rozkrojte plát na dve části.
Krém:
- 300ml domácího kokosového mléka
- vanilkový pudink
- javorový sirup
- tuk cocovit
- tři lžíce ořechového másla Butterland
oslaďte kokosové mléko a uvařte hustý pudink, který nechte zcela zchladnout.
Poté vyšlehejte s Cocovitem a postupně přidávejte ořechové máslo. Ještě případně doslaďte.
Naneste na první plát vyšší vrstu krému, přiklopte druhým a celý korpus potáhněte krémem. Ulože do lednice a nakonec polejte čokoládovou polevou a dozdobte zbytkem krému.