Ořechové řezy bez lepku, mléka vajíček – vegan

Původně jsem chtěla péct úplně něco jiného, ale tak nějak z toho vzniklo toto. Musela jsem hodně improvizovat, protože hromadu věcí, jak je u mě zvykem, jsem neměla, ač jsem si myslela, že ano. Do krému jsem použila máslo z lískových ořechů od firmy www.butterland.cz .

  • 150g mouky Schaer mix b
  • 50g mletých mandlí
  • 50g rýžové polohrubé mouky Adveni
  • 100g mletého kokosového cukru
  • 125 g kokosového jogurtu
  • lžíčka jedlé sody
  • 2 lžíčky kypřícího prášku
  • lžíčka jablečného octa
  • 100ml vody (rostlinného mléka)

vše vymíchejte v hladké těsto a naneste na pečícím papírem vyložený plech. Těsto je cca na 6 kousků. Snažte se vytvořit na plechu z těsta čtverec.

Pečte cca 20 minut na 180 stupňů, zkoušejte špeljí.

Nechte zcela vychladnout a rozkrojte plát na dve části.

Krém:

  • 300ml domácího kokosového mléka
  • vanilkový pudink
  • javorový sirup
  • tuk cocovit
  • tři lžíce ořechového másla Butterland

oslaďte kokosové mléko a uvařte hustý pudink, který nechte zcela zchladnout.

Poté vyšlehejte s Cocovitem a postupně přidávejte ořechové máslo. Ještě případně doslaďte.

Naneste na první plát vyšší vrstu krému, přiklopte druhým a celý korpus potáhněte krémem. Ulože do lednice a nakonec polejte čokoládovou polevou a dozdobte zbytkem krému.

bezlepkové ořechové kostky bez mléka vajec